2010. január 8.

Kreatív-blogger avagy 7 dolog magamról

Hát "nooni" megizzasztott rendesen, mikor hívott az oldalára, hogy nézzem már meg, van ott nekem vmi... egész nap nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy 7 dolgot kell magamról írni...nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz.:)
de nagyon köszönöm ezúton is neki, jól esett.
hát, vágjunk akkor bele:)
1) A legfontosabb az életemben az, hogy van hitem. Nekem ez az isteni szeretet volt mindig, ami kihúzott minden bajból, harcból, gyötrelemből. Mindennapra erőt kapok Tőle, Nélküle nem tudnék létezni.
2) A családom. A férjem és a gyermekeim, akikből 3at adott az Isten: Réka 6,5 esztendős, Azár fiam 5,5 éves és a legkisebb Bese 2,5. Nincs nagyobb ajándék nálunk. a legjobb, ami az életem során történt velem, hogy ők vannak nekem.
3)A magyarságom, nemzeti öntudatom. Kaposváron születtem, férjem felvidéki, az ő kisebbségi magyarsághoz való erős köteléke/ragaszkodása miatt költöztem ide én is. vállalva és megélve ezzel Szlovákiában a kisebbségi sorsot. nem értettem ezt a fogalmat úgy, teljes mélységében, míg bele nem csöppentem. de hálás vagyok érte. Köszönöm Istennek, hogy "magyarnak születtem"!
4) A gyöngyözés. Irtó béna, ügyetlen kezeim vannak, se rajzolni, se faragni se semmit nem tudok. Aztán egyszercsak egy nagyon nehéz nyáron, 2008-ban annyira tetszettek ezek a gyöngydolgok, hogy gondoltam, megpróbálom. Megpróbáltam. S vmi csoda történt velem. van vmi, amit kézzel kell csinálni s nekem mégis megy:)! aztán a gyöngyözéssel kaptam egy teljesen külön világot, ami csak az enyém. ha gyöngyözöm harcolok/beszélgetek magammal és az Úrral. sosem volt szenvedélyem. 31évesen váltam vminek a "rabjává"...sosem késő elkezdeni:)
5) őszinteség. Minden téren. nem vagyok egy hagyományos lelkész, s erre büszke vagyok. akár prédikálok, akár beszélgetek, bármit teszek, nekem sokkal fontosabb, hogy 100% őszinte legyen, semmint, hogy esetleg az őszinteségemen megbotránkoznak. a hit, az élet nagyon élhető dolog, csak hagyjuk már a sok:ki mit gondol/ mit szólnak hozzá. magasról teszek ezekre. csak a lelkiismeretem tiszta legyen. s nekem úgy tiszta ha nem hazudok semmilyen téren és semmilyen szinten.
6)Alapvetően azt hiszem nagyon magamnak való vagyok. ha választani kell, hogy társaság vagy egyedülség, számomra nem kérdés, hogy az utóbbi. nehezemre esik a sok nyüzsgés, mégis ebben kell élnem:) ez az Isten humora. kissé fanyar nekem néha :)
7)Vágyaim. Haza menni, a saját hazámba, ahol azon a nyelven szólnak, amire édesanyám tanított, ott élni, ahol felnőttem. és még vmi. azért lettem lelkész, hogy a kallódó fiatalok közt dolgozhassam. drogosok közt. SOSEM akartam gyülekezeti lelkész lenni, amivé végülis váltam :). szeretnék szárnyalni a hivatásomban is, mint a sasmadár, akit hosszú rabság után elengednek:szabad vagy! félreértés ne essék. Hálás vagyok, hogy szolgálhatok, szeretem én ezt is...csak nem az igazi...aki érezte már milyen ez, pontosan tudja, mire gondolok
hát, ez az a 7 dolog, amire gondoltam. Sok-sok mindent írhattam volna...de ma ezek jártak a fejemben:) olyan lehangolónak tűnhet, attól tartok...pedig egyáltalán nem vagyok lehangolt ember...:) hm?
és most jön a továbbadás. én róluk szeretnék hallani: Csipor, Christina, horimarika

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de aranyos vagy! Köszönöm, hamarosan meglesz!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy olvashattam róld! Tényleg nehéz dolog összeszedni 7 dolgot, amit fontosnak tartunk.

    VálaszTörlés