2010. szeptember 7.

elgondolkodtató

ez most megint nem gyöngy, nem baj?
reggelente, hogy magyar nyelvű iskolába/oviba járhassanak a gyerekek, autóval visszük őket a szomszéd faluba+városba. így beszélgetünk az úton és sokat kérdeznek, s ahogy okosodnak, nem elég egyszerűen lerázni őket, mert értelmes, logikus magyarázatokat keresnek. ma reggel gyönyörű volt az ég, ködös, párás, de néhol már felszakadozott a köd és ott a hegyek világítottak a verőfényes napsütéstől. Bese, aki 3éves megkérdezte:
-Édesanya,miért kék az ég? mitől olyan? - hűűű, nem volt se kedvem, sem erőm agyalni, hát eléggé elmarasztalható módon rávágtam:
- nem tudom! - mire ő a maga bölcsességével, gyermeki hitével ennyit válaszolt:
- hát, te nem tudom, hogy az Úr Jézus színezte ki a kék ceruzájával?!
úúúúú, de megalázott a kiskölyök egy pillanat alatt! keresem a logikus és nagyon tudományos válaszokat, neki meg teljesen egyértelmű...azonnal eszembe jutott és világossá vált, hogy nem véletlenül szól az Ige:
"...ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek,semmiképp nem mentek be a mennyek országába"

2 megjegyzés:

  1. Igen,ha a világot gyermeki hittel irányítanák és a gyermekek szemével látnánk,talán a sok keserűséggel nem mérgeznénk magunkat és mindent úgy látnánk,mint ahogy valójában mutatja magát. És akkor azt is látnánk ,ami az orrunk előtt van.Pontosan nem tudom az Írásbeli helyét,de mi már csak tükör által homályosan látunk.Engem nap ,mint nap a saját gyógyíthatatlan beteg gyerekem tanít erre.Üdvözlettel: Darányi Kata

    VálaszTörlés
  2. Ó, ezt megkönnyeztem. :) Annyira édesek és olyan tiszták tudnak lenni a gyerekek! A felnőttek sokat tanulhatnak tőlük, ha még van hozzá látásuk. :-)

    VálaszTörlés